ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

"Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων" και φέτος, με επάνοδο στην κανονικότητα.

Επανερχόμαστε δυναμικά στο ΔΙΚΟ μας θέατρο, στο θέατρο των κατοίκων του Υμηττού και της Δάφνης, στο θέατρο των κατοίκων του Βύρωνα αλλά και όλων των εκατοντάδων χιλιάδων θεατών που το κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι.


Ένα Φεστιβάλ, πολυσχιδές φέτος αφιερωμένο σ' έναν από τους εμβληματικότερους Δημάρχους του Υμηττού, τον Ανδρέα Λεντάκη,  καθώς και στον μεγάλο μας θεατρικό συγγραφέα, Ιάκωβο Καμπανέλλη, καθότι φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή του.


Σε όλο αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει και το αφιέρωμα στην θλιβερή επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, καθώς και ο Υμηττός και ο Βύρωνας είναι περιοχές που προήλθαν απ' τη δική μας Μικρασία.


Οι μνήμες και τα συναισθήματα και φέτος θα μας κατακλύσουν, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αττικής, με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες.


Θα ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, που δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν, με οδηγό την Τέχνη, η οποία ενυπάρχει με τη ζωή ή μάλλον η Τέχνη είναι η ίδια η ζωή.


Γιατί, όπως έγραψε και ο Λέων Τολστόι: "Όλες οι Τέχνες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ότι ενώνουν τους ανθρώπους".


Άλλωστε αυτό χρειαζόμαστε πάντα στη ζωή μας: Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αλληλοπροσφορά.


Κι ας νιώσουμε μέσω της Τέχνης τον εσωτερικό μας άνθρωπο να μεγαλουργεί επιτέλους, όπως είπε και ο Πατριάρχης του ελληνικού θεάτρου Ιάκωβος Καμπανέλλης, που τιμάμε ιδιαίτερα φέτος: "Το θέατρο δεν είναι μια έντεχνη αναπαράσταση της εξωτερικής πραγματικότητας αλλά κυρίως μια παράσταση της εσωτερικής πραγματικότητας".


Καλωσορίζουμε, λοιπόν, και φέτος, όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ των Βράχων, να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας, διατρανώνοντας το μήνυμα για τον δημόσιο χαρακτήρα αυτού του χώρου, που 45 και πλέον χρόνια τώρα προάγει τον πολιτισμό, έναν πολιτισμό που μεταφέραμε από τις Αλησμόνητες Πατρίδες και μεταλαμπαδεύσαμε σε όλη την Ελλάδα.



                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ


                                                                          ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘ. ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ