ΤΑΣΙΑ ΣΑΡΡΙΔΟΥ

“πλέμε σε μια θάλασσα γιομάτη, με λογής παράξενα φυτά ένας γέρος ήλιος μας κοιτά και μας κλείνει που και που το μάτι”
«Αρμίδα»-Πούσι, 1947, Νίκος Καββαδίας
 
 
Σ’ αυτή τη γειτονιά, έχουμε διδαχθεί πολλά από την πολιτιστική κουλτούρα των μεγάλων Ελλήνων, αλλά και ξένων καλλιτεχνών. Γι’ αυτό, από τη δεκαετία του 1980, προσπαθούμε κάθε καλοκαίρι να τους έχουμε κοντά μας.
 
Φέτος, χάρη στην ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:
 
τιμούμε τη μνήμη του Νίκου Κούνδουρου, με έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού, αφιερώνοντας στη μνήμη του το πρόγραμμά μας.
Από τον «Δράκο» και τη «Μαγική Πόλη» μέχρι το «Ποτάμι» και από τις «Μικρές Αφροδίτες» μέχρι τo «1922», ο Νίκος Κούνδουρος ακολούθησε τον δικό του δρόμο μέσα στο ελληνικό σινεμά. Δρόμο πολιτικό, δρόμο ποιητικό, δρόμο προκλητικό και φτιαγμένο από τα ίδια τα υλικά της έντονης προσωπικότητάς του. Ακμαίος μέχρι και τα 90 του χρόνια, ο Νίκος Κούνδουρος γύρισε την τελευταία του ταινία, «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη» (2013) και υπήρξε μέχρι και το θάνατό του, στις 22 Φεβρουαρίου του 2017, επίτιμος πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.
 
Αρχίζουμε τον πρώτο κύκλο θεατρικών μονόλογων, ένα δύσκολο εγχείρημα για τους δημιουργούς και πολυαγαπημένο για τους θεατές.
 
Έξι παραστάσεις στο θέατρο «ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ», με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Από το δικό μας, αλλά και δικό σας Φεστιβάλ, μοναδικό παρόν δηλώνει και φέτος ο Θάνος Μικρούτσικος και όλοι οι καταξιωμένοι συνοδοιπόροι του καλλιτέχνες «όσοι περπάτησαν μαζί του»
Παρόντες και εμείς, αφού μαζί του περπατήσαμε, από τα Πολιτικά Τραγούδια και την Καντάτα για την Μακρόνησο, έως τη Θάλασσα στη σκάλα και το Ανεμολόγιο, από το Σταυρό του Νότου έως τον Άμλετ της Σελήνης. Το Φεστιβάλ μας εξελίσσεται!
Το Φεστιβάλ μας ριζωμένο πια στη συνείδηση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας, αναπτύσσεται, θέτει νέους στόχους και κάνει όνειρα…
Ραντεβού στη Σκιά των Βράχων….
 
ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
ΤΑΣΙΑ ΣΑΡΡΙΔΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ: