«ΒΟΤΚΑ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ» του Θανάση Θεολόγη

Μουσική ανατρεπτική κωμωδία εμπνευσμένη από το διήγημα του Άντον Τσέχωφ, «Το πορτοφόλι».Τρείς φίλοι Ρώσοι ηθοποιοί, ο Ποπώφ, ο Σμυρνώφ και η Νατάσα, που η αποτυχία, η φτώχεια και η δυστυχία, τους ακολουθεί μια ζωή, βρίσκουν μια τσάντα γεμάτη με χρήματα. Το πρώτο στάδιο της τρέλας, της ευτυχίας και του ονείρου, το διαδέχεται το στάδιο της καχυποψίας και της μοιρασιάς του πλούτου.

Μέσα σε αυτή την σύγκρουση των σκέψεων και των αποφάσεων, εισβάλει στο χώρο, κυνηγημένος από τους δανειστές του, ο τενόρος Μαλάκωφ. Τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, γιατί ο Μαλάκωφ, που είναι και πρώην σύζυγος της Νατάσας, απαιτεί κι αυτός μερίδιο. Αφού του δώσουν, μετά από διαβουλεύσεις, το ποσό που απαιτεί, για να μην τους μαρτυρήσει και να εξαφανιστεί, αποφασίζουν να στείλουν τη Νατάσα, να φέρει βότκα από τα μαγαζιά, για να γιορτάσουν στο καμαρίνι τους, τη μεγάλη χαρά τους… Εδώ τα πράματα αλλάζουν εντελώς κατεύθυνση απ’ ότι είχε συμφωνηθεί. Ο Ποπώφ κι ο Σμυρνώφ, χρόνια φίλοι, δεν τους πάει η καρδιά να μοιράσουν τα χρήματα δια του τρία. Έτσι αποφασίζουν να την βγάλουν από τη μέση τη Νατάσα μόλις επιστρέψει, με δηλητήριο που θα βάλουν μέσα στη βότκα της. Έλα όμως που το ίδιο σκέφτεται και η Νατάσα που συναντιέται με τον Μαλάκωφ, όταν έφυγε να φέρει τη βότκα. Βότκα δηλητήριο λοιπόν, σκέφτονται κι οι τέσσερεις. Εδώ αρχίζει το γελοίο και συγχρόνως η τραγωδία.

Ποιός θα υπερισχύσει, ποιός θα δηλητηριάσει τον άλλον, ποιό όνειρο θα εκπληρωθεί; Πώς ο πλούτος δοκιμάζει και αλλάζει τον άνθρωπο;
«Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει.»

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Σκηνικά Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα
Στίχοι: Αναστασία Γκολέμα
Φωτογραφίες: Δέσποινα Μυκονιάτη
Φωτισμοί: Θανάσης Ροδίτης
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Φιλιππόπουλος
 
Παίζουν: Χάρης Σώζος
Στέλιος Καλαθάς
Αναστασία Γκολέμα
Θανάσης Θεολόγης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ: