1000 MODS

Οι 1000mods είναι ένα ελληνικό rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2006 στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Το όνομα της μπάντας είναι ένα λογοπαίγνιο του τόπου καταγωγής των μελών της στην αγγλική γλώσσα.
 
O Δάνης, ο Γιώργος, ο Γιάννης και ο Λάμ- προς ξεκίνησαν παίζοντας στο εξοχικό του Λάμπρου, τον χειμώνα του 2006, «με κάτι μικρά ενισχυτάκια και πετσέτες πάνω στα ντραμς, για να μην κάνουμε πολλή φασαρία», όπως έχουν πει χαρακτηριστικά.
 
Η μουσική τους, κατά βάση, είναι rock, με πινελιές stoner και psychedelic στοιχείων, αλλά όπως λένε και οι ίδιοι «οι ταμπέλες είναι κάτι για να καταλαβαινόμαστε. Το stoner είναι στα πλαίσια του rock. Άρα παίζουμε rock».
 
Βασικές επιρροές τους είναι οι Black Sab- bath, Colour Haze, Kyuss και MC5. Έχουν κυκλοφορήσει τα άλμπουμ ‘’Blank Reality’’, ‘’Liquid Sleep’’, ‘’Super Van Vacation’’, ‘’Vultures’’, ‘’Repeated exposure to…’’. Ο τελευταίος τους δίσκος προκάλεσε πάταγο!

Στα 12, αισίως, χρόνια «ζωής» τους και ενώ ανήκουν, πια, ξεκάθαρα, στην ελίτ του ελληνικού, σκληρού ήχου, οι 1000mods έχουν εμφανιστεί σε αμέτρητα shows σε Ελλάδα και Ευρώπη, συμμετέχοντας στα σπουδαιότερα φεστιβάλ.
 
Η γενεσιουργός μουσική δύναμη των Black Sabbath, το αλήτικο ταμπούρο, οι «δυνατές» κιθάρες και τα σινγκαλόνγκ ρεφρέν χαρακτηρίζουν τους 1000mods και δεν αφήνουν περιθώρια στους φανς, παρά να… ουρλιάξουν μαζί τους, όπως στο μνημειώδες sold out του Piraeus 117 Academy, στις 21 Ιανουαρίου 2017!
 
Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, το heavy rock κουαρτέτο διέσχισε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό Ωκεανό, δίνοντας συναυλίες από το Μεξικό ως το Ντένβερ και από το Βανκούβερ ως το Μπρούκλιν!
 
Πριν από λίγο καιρό ήρθε ακόμη μία, πολύ μεγάλη τιμή για αυτούς, καθώς ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους στο θρυλικό Hellfest, όπου συγκεντρώνει μερικά από τα μεαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας metal σκηνής.
 
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν γιατί οι 1000mods θεωρούνται… φαινόμενα την τελευταία δεκαετία στην εγχώρια αγγλόφωνη -και όχι μόνο- rock σκηνή.

ΜΕΛΗ:

Μπάσο και φωνή: Dani G.
Κιθάρα: Giannis S.
Κιθάρα: George T.
Τύμπανα: Labros G.
 
Οργάνωση Παραγωγής: DiDi Music

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ: