ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Το φεστιβάλ της Σκιάς των Βράχωνείναι χρόνιατώραενσωματωμένο στα πολιτιστικά αντανακλαστικά της πόλης μας. Δεν είναι μόνο μια συμβιωτική λειτουργίαγια τους πολίτες και τους δεκάδες ανθρώπους που μοχθούν για την υλοποίησήτου·πρόκειται για ένα σημείο αναφοράς, έναν χώρο που αναδεικνύονται όχι μόνο διακεκριμένες εκφάνσεις της καλλιτεχνικής έκφρασηςαλλά και το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που εκτυλίσσεταιμε συνέχεια, μέθοδο, αντοχή, δημιουργικότητα, στρατηγική, όλο το χρόνο.
 
Η εξαιρετική επιτυχία που σημείωσαν οι θεατρικοί μονόλογοι το 2018, μας έθεσαν την πρόκληση να αναζητήσουμε τον τρόπο για την επανάληψη της πρωτοβουλίας. Με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής, έξι σημαντικοί θεατρικοί μονόλογοι θα παρουσιαστούν με ελεύθερη για το κοινό είσοδο στο Φεστιβάλ μας. Στόχος μας είναι όχι μόνο να ωριμάσει ως θεσμός η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλλά να διευρυνθεί ως ένας σταθερός άξονας σύγκλισης πολιτιστικής και κοινωνικής πολιτικής πρακτικής.
 
Το 2ο Φεστιβάλ Ισότητας, καθιερώνει και καθιερώνεται ως ένα ζωντανό κέντρο διαλόγου προβληματισμού, παρέμβασης και καλλιτεχνικής δράσης με επίκεντρο τα δικαιώματα των γυναικώνκαι τις νέεςμορφές ανισότητας τουσύγχρονουκόσμου.
 
Το 2ο dance school ways, πρωτοβουλία τουΚέντρουΜελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκανθέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας δυναμικής κοινότητας νέων χορευτών προσδοκώντας να εμπλουτίσει τους κοινούς τόπους της εκπαίδευσης της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής αναζήτησης.
 
Πιστεύουμε πως οι πρωτοβουλίες αυτές δίνουν τον ιδιαίτερο τόνο, συνιστούν το «μεγάλο κέρδος» του Φεστιβάλμας το 2019 γιατί προσφέρουν το κατάλληλο έδαφος σενέα ζωντανά και ανήσυχα κύτταρα πολιτισμού να στοχαστούν, να δράσουν, να μετέχουν στο καινούργιο.
 
Υποστηρίξτε με τη συμμετοχή σας, συμβουλέψτε με τη γνώμη σας, απολαύστε τη δύναμη και τη χαρά της τέχνης, φέτος, στη Σκιά των Βράχων. Καλό καλοκαίρι!
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ