«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Εφτά Αρχές Στο Να Είναι Κανείς Ανίκητος»

Από την ομάδα AHERUSIA
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος-Βορέας Μελάς
 
Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην ερμηνεία του μύθου του Προμηθέα, μέσα από το πρίσμα της κριτικής του φαινόμενου του Μετα- ουμανισμού ενώ βασίζεται μυθουργικά τόσο στο Προμηθεύς Πυρφόρος όσο και στο Προμηθεύς Δεσμώτης.
 
Γραμμένο κυρίως στην Αλεξανδρινή ελληνική διάλεκτο, όπου αποτέλεσε την πρώτη οικουμενική γλώσσα της αρχαιότητας, συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό δράμα, το μουσικό θέατρο, το κινησιοθέατρο, το χοροθέατρο, την παραμυθιακή αφήγηση και την video art, δημιουργώντας μια ψυχαγωγική μορφή επικοινωνίας που μέσα στην εκφραστική της πολυποικιλότητα, προσπαθεί να επαναφέρει το θεατή αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αναζήτηση, την χαμένη από καιρό σε αυτές τις εποχές του φόβου και της έκδηλης συναισθηματικής αβεβαιότητας.
 
Η μουσική, όπως και το κείμενο, είναι πρωτότυπη, βασισμένη στο τρίτο δίσκο του γνωστού folk σχήματος Aherusia, «PROMETHEUS - Seven Principles On How To Be Invincible». Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το ίδιο το συγκρότημα.
  
Η ιστορία του έργου περιγράφει το αβέβαιο ταξίδι των Ανθρώπων στη συνείδηση και τη φρικτή μαρτυρία του ευεργέτη Τιτάνα στον βράχο. Άραγε οι κοιμώμενοι θα αφυπνιστούν τελικά; Ο φόβος είναι απλά μια επιλογή...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία - Μουσική - Σκηνικά - Σχέδιο κοστουμιών: Γιώργος-Βορέας Μελάς
Βοηθός κινησιολόγου: Joanna David
Κοστούμια: Ευαγγελία Ζορμπά
Τεχνικός: Γιώργος Σηφάκης
Παραγωγή: Γιώργος-Βορέας Μελάς


ΔΙΑΝΟΜΗ
Προμηθέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος, Γιώργος-Βορέας Μελάς (β' διανομή)
Έξαρχος: Δημήτρης Κατσιδονιώτης
Πρώτη: Γιούλη Παπανελοπούλου
Μαντώ: Βίκυ Δρίβα
Χορός:
Θεόφιλος Βλάχος, Μελίνα Μαστραντώνη, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Μαρία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Πλατής, Πάνος Νίκιας, Μάνθος Σιδηρόπουλος, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Κατερίνα Παπασωτηρίου-Χατζηκυριάκου.


Μουσικοί επί σκηνής AHERUSIA
   
Κιθάρα – φωνή: Γιώργος-Βορέας Μελάς (Voreas Faethon)
Αυλοί – Άσκαυλοι: Χρήστος Γιαννόπουλος (Πανδίων)
Κιθάρα – φωνή: Δημήτρης Χαραμής (Drakhon)
Κιθάρα – φωνή: Δημήτρης Γιαβής (Alexandros)
Μπάσο – φωνή: Θοδωρής Μανίκας (Tho)
Κρουστά: Παντελής Πολύζος (Chaeronios)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ