ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ


Μήνυμα του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιου Αθ. Μπινίσκου για το Φεστιβάλ «Στην Σκιά των Βράχων» 1821-2021 «Πράξεις Ελευθερίας»


Το Φεστιβάλ «Στην Σκιά των Βράχων» 1821-2021 «Πράξεις Ελευθερίας», που διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα, για μία ακόμη χρονιά ανοίγει τις πύλες του για να μας υποδεχτεί. Ο θεσμός του Φεστιβάλ αποκτά άλλο νόημα φέτος, σε μία περίοδο με περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 αλλά και της αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα όλης της έκτασης αυτής της περιοχής.


Η σταθερή αξία του Φεστιβάλ 35 και πλέον ετών, μετουσιώνεται σε ανάγκη υπεράσπισης των κεκτημένων και δημιουργίας νέων προοπτικών για μετεξέλιξη του θεσμού με στόχο την ΤΕΧΝΗ, η οποία αποτελεί μοχλό ανύψωσης ψυχών και τρόπο ημέρωσης ηθών.


Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, αποδίδοντας τιμή κι ευγνωμοσύνη σε όσους αγωνίστηκαν για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου και σύγχρονου κράτους, δίνοντάς μας, παράλληλα, την ευκαιρία να μελετήσουμε την πορεία από την κήρυξη της επανάστασης και του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας, αντλώντας διδάγματα για το μέλλον μας ως Έλληνες.


Σας προσκαλώ, λοιπόν, παίρνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις κατά του Covid-19 σε αυτόν τον επιβλητικό χώρο των Θεάτρων Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», για να απολαύσουμε όλοι μαζί θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από σπουδαίους καλλιτέχνες, που θα τονώσουν το φρόνημά μας ως Έλληνες, ταξιδεύοντας στον χρόνο και συγχρόνως καλλιεργώντας το πνεύμα μας.


Η φετινή παρουσία μας στο Φεστιβάλ στην «Σκιά των Βράχων» 1821-2021 «Πράξεις Ελευθερίας» είναι επιτακτική κι έχει συμβολική αξία, βροντοφωνάζοντας ότι αυτός ο ιστορικός χώρος είναι δημόσιος και ανήκει μόνο στην ΤΕΧΝΗ, στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ανήκει σε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!

 


                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ


                                                                          ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘ. ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Στα Θέατρα Βράχων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19 σύμφωνα τις οδηγίες της πολιτείας.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ