ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ 2021

Με ένα εντυπωσιακό συναυλιακό διήμερο από τους Villagers of Ioannina City, που χάρισαν μια ανεπανάληπτη live εμπειρία στους τυχερούς που βρέθηκαν στο Θέατρο Βράχων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2021 την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.


Δεύτερο καλοκαίρι με μέτρα και περιορισμούς λόγω covid αλλά με πολλή μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων - που διοργανώνει το Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού - κατέθεσε τις δικές του μικρές πράξεις ελευθερίας μέσω της τέχνης του πολιτισμού.


Αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, παρουσίασε την πρωτότυπη σκηνική σύνθεση Γυναίκες Μαχήτριες που φώτισε τη συμβολή των γυναικών στον αγώνα, σε έρευνα – σκηνοθεσία της Μιχαέλας Αντωνίου.  Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή, ένα σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο σε κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη.


Η τρίτη παραγωγή του φεστιβάλ ήταν η συναυλία αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση των Μ. Αναγνωστάκη, Γ. Θεοδωράκη, Τ. Λειβαδίτη με τίτλο «Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη… » που πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα συγκίνησης, αφού χρονικά συνέπεσε με την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.


Συνολικά στο θέατρο βράχων το 2021 φιλοξενήθηκαν είκοσι μία θεατρικές παραστάσεις και ένδεκα συναυλίες, οι περισσότερες εξ αυτών να έχουν εξαντλημένα εισιτήρια πολλές ημέρες πριν.


Πολύ σημαντική και φέτος η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, αφού χάρη στην υποστήριξη της το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.


Το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων ήταν για μια ακόμη χρονιά ένα σημείο συνάντησης των ανθρώπων που αγαπούν και πιστεύουν στη δύναμη της τέχνης, μια γιορτή χαράς και ψυχαγωγίας.


Το Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας, όσους και όσες εργάστηκαν για την υλοποίηση του καθώς και τους εθελοντές και εθελόντριες που προσέφεραν τον χρόνο τους δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στον θεσμό.


Ευχαριστούμε επίσης το κοινό που έσπευσε να δηλώσει τη συμπαράσταση του στη διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα των Θεάτρων Βράχων και των παρακείμενων γηπέδων υποστηρίζοντας τις ενέργειες και τον αγώνα των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού. Τα Θέατρα Βράχων αποτελούν ένα πνεύμονα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής πάνω από τριάντα χρόνια και είναι σημαντικό να παραμείνουν δημόσια για το όφελος των πολιτών.  


Ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο καλοκαίρι σε συνθήκες περιορισμών λόγω πανδημίας και η επόμενη χρονιά να μας βρεί όλους και όλες μαζί.


Ραντεβού του χρόνου λοιπόν στο αγαπημένο Θέατρο Βράχων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Στα Θέατρα Βράχων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19 σύμφωνα τις οδηγίες της πολιτείας.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ