ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - «Όσοι περπάτησαν μαζί μου»

Ο Θάνος Μικρούτσικος ανεβαίνει με τους φίλους του στο Θέατρο Βράχων για να κάνει την έναρξη του Φεστιβάλ με δύο μεγάλες συναυλίες: Πρώτο ταξίδι για το φετινό καλοκαίρι... έτυχε ναύλος για το Θέατρο Βράχων… την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Με τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τα τραγούδια του Θάνου που εκφράζουν τον καθέναν από μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί. Κι ενώ η Ελλάδα ταξιδεύει πληγωμένη, ταξιδεύουμε και εμείς μαζί αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα των καιρών. Και το τραγούδι μάς βοηθάει να συνεχίσουμε με δύναμη στους δύσκολους καιρούς.
 
Ο Θάνος Μικρούτσικος παρέλαβε το τραγούδι μας από τα χέρια μεγάλων συνθετών και διεύρυνε τα όρια του. Δούλεψε πάνω σε κείμενα σπουδαίων ποιητών και μελοποίησε στιχουργούς που ανανέωσαν τη φόρμα του έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού. Ο κατάλογος μακρύς και χωρίς τέλος. Ρίτσος, Καβάφης, Σεφέρης, Μπρεχτ, Χικμέτ, Μαγιακόφσκι, Αναγνωστάκης, Καββαδίας αλλά και Αλκαίος, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Τριπολίτης, Ιωάννου... Είναι λοιπόν αυτά τα τραγούδια που γεννήθηκαν απ’ αυτές τις συμπράξεις που θ’ ακουστούν αυτές τις δύο βραδιές.
 
Αλλά ας δώσουμε το λόγο στον ίδιο τον Θάνο Μικρούτσικο: «Θέλω να ευχαριστήσω το Φεστιβάλ για την απόφασή του να ξεκινήσουν φέτος οι παραστάσεις του με δυο συναυλίες όπου θα ακουστεί ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών μου. Είμαι ιδιαιτέρως συγκινημένος και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Θα μείνω όμως στο πιο σημαντικό. Κι αυτό είναι ότι θα βρεθώ στη σκηνή με πρόσωπα που περπάτησαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια του ταξιδιού και της περιπέτειάς μου στο τραγούδι. Το σκέφτηκα, τους τηλεφώνησα κι όλοι άνοιξαν την αγκαλιά τους. Μία η απάντηση: ‘Θα είμαι εκεί, με όποιο τρόπο θέλεις’. Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα χωριστά.»

Τραγουδούν
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ: