ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,


Το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων ετοιμάζεται για μία ακόμη φορά να ανοίξει τις πύλες του και να σας υποδεχθεί σ’ ένα ρομαντικό ταξίδι στη μουσική, στο θέατρο και στο χορό, πάντοτε με τη διοργάνωση του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού.


Τα Θέατρα Βράχων “Άννα Συνοδινού” και “Μελίνα Μερκούρη” θα γίνουν για ένα ακόμα καλοκαίρι το επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης μας, ένα φωτεινός φάρος υπερτοπικής σπουδαιότητας για ολόκληρη την Αττική.


Φέτος, το Φεστιβάλ μας είναι αφιερωμένο στον επί 16 χρόνια Δήμαρχο του Βύρωνα, τον αείμνηστο Δημήτρη Νικολαΐδη, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με άρρηκτους δεσμούς με την διεκδίκηση του εμβληματικού χώρου του Λόφου Κοπανά, που εμπεριέχει και τα Θέατρα Βράχων. 


Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, που είναι πλέον στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να αποφασίσει για την τύχη του σημαντικότερου Δημόσιου χώρου της περιοχής μας, και έχοντας δώσει τη δική μας σκληρή μάχη για να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής, το Φεστιβάλ αφιερώνεται στον άνθρωπο που πρωτοστάτησε σε εκείνη την πρώτη μάχη.


Συνέδεσε επίσης το όνομα του με τη δημιουργία του Κέντρου Μελέτης Σύγχρονου Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, του οποίου οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια βραδιά αφιέρωμα στη μνήμη του. Στο ίδιο αφιέρωμα θα απολαύσουμε και τις δημιουργίες δύο νέων χορογράφων.  


Σας καλούμε κι εσάς από τη μεριά σας να περιηγηθείτε στους εμβληματικούς χώρους που με τόση θέρμη έχετε αγκαλιάσει εδώ και δεκαετίες και να απολαύσετε το πρόγραμμα που με τόση αγάπη έχει διαμορφωθεί ειδικά για εσάς. Ακόμα δε περισσότερο, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε ένα τριήμερο “φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ”, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν έξι έργα σύγχρονου χορού από αντίστοιχες ομάδες.


Για περισσότερους από τρεις μήνες, σας περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχθούμε και σας ευχαριστούμε για την διαρκή παρουσία και στήριξή σας!


 


Δήμαρχος Βύρωνα


Γρηγόρης Κατωπόδης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ