Φωτογραφικό Λεύκωμα από την Θεατρική παράσταση
ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ - ΑΜΛΕΤ


ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ


Με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα επιβράβευσε το κοινό τους συντελεστές του ΑΜΛΕΤ το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων όπου δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, κατατάσσοντας την στις μεγάλες επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού. Η παράσταση που σκηνοθέτησε  ο Θέμης Μουμουλίδης με τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του ΑΜΛΕΤ, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια ενθουσιάζοντας τους θεατές που παρέμειναν μέχρι αργά στον χώρο του θεάτρου για να συγχαρούν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς.  


Το ταξίδι του ΑΜΛΕΤ ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα, μ’ ένα εκλεκτό σύνολο ηθοποιών να αναδεικνύει το μεγαλείο του κορυφαίου έργου, για να καταλήξει μετά από μια μεγάλη περιοδεία στο Ηρώδειο στο τέλος Σεπτεμβρίου.


Την παράσταση της Τετάρτης 10 Ιουλίου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, πολλοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες ανάμεσα τους οι: Κατερίνα Λέχου, Κατερίνα Διδασκάλου, Μελίνα Τσαμπάνη & Πέτρος Καλκόβαλης, Άρης Καβατζίκης, Αγάπη Πολίτη, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιώργος και Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Σαμόλης, Γιούλη Τσαγκαράκη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Ντόρα Μακρυγιάννη, Καλλιόπη Χάσκα, Εβελίνα Νικόλιζα, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Λουκία Πιστιόλα, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Βίβιαν Κοντομάρη,  Μιχάλης Τιτόπουλος, Δημήτρης Τσίκλης, Κωνσταντίνος Φάμης, κ.α.


«Καμμιά χρήση του κόσμου δεν είναι καλή».


Σ’ έναν κόσμο σκοτεινό, αδίστακτο, όπου η φιλία αλλά και οι σχέσεις αίματος δεν σημαίνουν τίποτε, ο Άμλετ στοχάζεται. Η άρνηση για δράση καθρεφτίζει τη σύλληψη της εικόνας ενός κόσμου, πού όσο κι αν αλλάζει, τα ερείπια στέκουν εκεί- απαράλλαχτα. Αποσύνθεση. Η φθορά, η διαφθορά, η παρακμή, η θανάσιμη επανάληψη. Ο Άμλετ στοχάζεται. Όχι τόσο το να ζεις αλλά το πώς μπορείς να ζεις μια ζωή άξια να βιωθεί. Αίτημα πολιτικό και οντολογικό. Ο Άμλετ στοχάζεται για τον χρόνο και τον κόσμο. Και βλέπει την εικόνα ολόκληρη: Καμμιά χρήση του κόσμου δεν είναι καλή. Ο χρόνος εξαρθρώνεται. Ο Άμλετ ζωγραφίζει το ανθρώπινο. Ιχνογραφεί τις αντιθέσεις: Βάθος και επιφάνεια, Είναι και φαίνεσθαι, αντίσταση και υποταγή, ειλικρίνεια και υποκρισία, λόγια και σιωπή, απόκρυψη και αποκάλυψη παράσταση και άρρητο, Τα όρια της γλώσσας και του κόσμου ή και αντίστροφα. Ο Άμλετ επιθυμεί την επιθυμία ενός καινούργιου κόσμου απαλλαγμένου από ενοχές που θα χτιστεί πάνω στα ερείπια του παλιού.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ