ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
λόγω ασθένειας ηθοποιού
Ιάκωβου Καμπανέλλη Μαουτχάουζεν

Η παράσταση για τις 30/07 ακυρώνεται λόγω ασθένειας ηθοποιού 

Το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη αποτελεί έργο σταθμό στην Ελληνική Λογοτεχνία και συγκαταλέγεται στα κορυφαία έργα που κατέγραψαν την ασύλληπτη ναζιστική θηριωδία παγκοσμίως.


Έχοντας επιβιώσει ο ίδιος μετά από τρία χρόνια εγκλεισμού στο κολαστήριο, θεώρησε καθήκον του να αφήσει τη μαρτυρία του ως παρακαταθήκη στο ανθρώπινο γένος. Και ήταν εδώ, κάτω από τα βράχια του Βύρωνα που ο δημιουργός της «Αυλής των Θαυμάτων» ξεκίνησε να σχεδιάζει αυτήν την αναδρομή στη φρίκη που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βίωσαν και μαρτύρησαν στο διαβόητο στρατόπεδο του θανάτου, Μαουτχάουζεν.


Θα χρειάζονταν τόμοι αναλύσεων για να αναδείξουν όλες τις διαστάσεις αυτού του λογοτεχνικού αριστουργήματος που κατορθώνει να περιγράψει με τόσο γλαφυρό τρόπο τις αδιανόητες για τον ανθρώπινο νου βαρβαρότητες, ενώ ταυτόχρονα διατρανώνει την πίστη στον Άνθρωπο! Η δύναμη του «Μαουτχάουζεν», οδήγησε τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στη δημιουργία των τεσσάρων εμβληματικών τραγουδιών σε ποίηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη . Και είναι αυτά τα τραγούδια των οποίων οι ιστορίες συνθέτουν το υλικό της παράστασής μας. Τα αποσπάσματα που παρουσιάζονται, αποτελούν επιλογή του ίδιου του συγγραφέα και του Δημήτρη Παπαγιάννη και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2000, στην Εθνική Λυρική Σκηνή.


Επομένως... Εδώ στον Βύρωνα ξεκίνησε. Εδώ εμπνεύστηκε την αριστουργηματική «Αυλή των Θαυμάτων» που αποτελεί το ορόσημο του νεοελληνικού θεάτρου.


Εδώ αποδελτοποίησε τη φρικτή εμπειρία του Μαουτχάουζεν.


Εδώ στο Βύρωνα η οφειλή μας για τη μελέτη, έρευνα και διάδοση του έργου του.


Εδώ η έδρα του εκπαιδευτικού και «Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ιάκωβος Καμπανέλλης».


Μία παραγωγή του Καλλιτεχνικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ιάκωβος Καμπανέλλης και του Δήμου Βύρωνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ