«ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ» - ΘEΑΤΡΟ ΡΟΔΑ
Θεατρική Παράσταση
  • Ένα μεγάλο μυστήριο γεμάτο αντιφάσεις φαίνεται να περιβάλλει το πρόσωπο και τη ζωή της σημαντικότερης πολιτικής μορφής της κλασικής Αθήνας μετά τον Περικλή. Ο Αλκιβιάδης υπήρξε ο αγαπημένος μαθητής του Σωκράτη αλλά πέρασε στην ιστορία ως καιροσκόπος, «αλήτης» και αλαζόνας. Αν και διέβλεψε με ακρίβεια τα αποτελέσματα της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς της δημοκρατικής Αθήνας...
  • Τιμή εισιτηρίου: 12 €, Προπώληση: 10 €

Ένα υπερθέαμα με 30 ηθοποιούς, εντυπωσιακά κουστούμια, υψηλής αισθητικής φωτισμό και ζωντανή μουσική από μία εξαιρετική ορχήστρα, που πλαισιώνει και αναδεικνύει τη δράση, δημιουργώντας μία μοναδική ηχητική ατμόσφαιρα.

Γιατί Αλκιβιάδης και μάλιστα, «Άγιος»;

Ένα μεγάλο μυστήριο γεμάτο αντιφάσεις φαίνεται να περιβάλλει το πρόσωπο και τη ζωή της σημαντικότερης πολιτικής μορφής της κλασικής Αθήνας μετά τον Περικλή. Ο Αλκιβιάδης υπήρξε ο αγαπημένος μαθητής του Σωκράτη αλλά πέρασε στην ιστορία ως καιροσκόπος, «αλήτης» και αλαζόνας. Αν και διέβλεψε με ακρίβεια τα αποτελέσματα της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς της δημοκρατικής Αθήνας, του αποδόθηκε όλη η ευθύνη της παρακμής και της τελικής της πτώσης. Και τέλος, είναι αυτός που συνδέεται με την ίδια την τύχη της Πλατωνικής φιλοσοφικής παράδοσης που, αιώνες τώρα, παραμένει αποκομμένη από την εσωτερική και αποκαλυπτική της διάσταση, αφού το περιεχόμενό της αντιμετωπίζεται με έναν καθαρά «ηθικολογικό» τρόπο.   
 
Συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια διαρκούς παρουσίας με στόχο τη δημιουργία της παράδοσης του Ιερού Θεάτρου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Περετζή, το θέατρο ΡΟΔΑ τοποθετεί τον Αλκιβιάδη στο επίκεντρο της διαχρονικής της παράστασης «Αλκιβιάδης Άγιος», μελετώντας μέσα από την παρεξηγημένη αυτή φιγούρα τόσο τα μοιραία λάθη του Αθηναϊκού επεκτατισμού όσο και την άμεση σύνδεση της Σωκρατικής σκέψης με τα αρχαία Μυστήρια. Με τη ζωντανή αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων, των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων επί σκηνής, η Πυθαγόρεια και Πλατωνική διδασκαλία επανασυνδέεται με τις ρίζες της, στις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας.
 

ΠΑΙΖΟΥΝ

Αλκιβιάδης: Δημήτρης Γασπαράτος
Σωκράτης: Σταύρος Κάππας
Άνυτος: Σταμάτης Λόγος
Διοτίμα: Ιουλία Βεντίκου
Περσεφόνη: Ιουλία Βεντίκου
Νικίας: Δημήτρης Νέλλας
Σύντροφοι Αλκιβιάδη: Γιώργος Κωστογιάννης, Αλέξανδρος Τζέκας, Αλέξανδρος Μπάτσης
Φίλοι Άνυτου: Δημήτρης Νέλλας, Γιάννης Αγγέλης, Χάρης Καρίνος, Δημήτρης Μπόζες
Χορός γυναικών: Πία Πιερράκου, Βίκη Τσέλιου, Εύα Αυλίδου, Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή, Μαρία Τσούγκα, Αθηνά Παπαφώτη, Λένα Κοντοπίδου, Γεωργία Καρούτσου, Χρυσούλα Μπέτσα, Πάτυ Παπαγεωργίου, Τζέλα Αναγνωστοπούλου, Άννα Κυπραίου, Μαρίζα Πελεκάνου, Ίρις Μπαγλανέα
 
Προπώληση
www.viva.gr, 11876, Public, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Seven Spots, Reload stores, Media Markt
 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

PHOTO GALLERY

foto-gallery
foto-gallery
foto-gallery
foto-gallery
foto-gallery
ΧΟΡΗΓΟΙ