«ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» Αισχύλου
Θεατρική Παράσταση
  • Κύρια πρόσωπα της τραγωδίας είναι τα αντιμαχόμενα παιδιά του Οιδίποδα, ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης. Τα δύο αδέλφια είχαν συμφωνήσει, αρχικά, να κυβερνούν εναλλάξ τη Θήβα. Ωστόσο, μετά από την άρνηση του Ετεοκλή να παραδώσει το θρόνο στον Πολυνείκη, ο τελευταίος οργανώνει, με έξι ακόμα βασιλείς...
  • Προπώληση:12€ , Κανονικό εισιτήριο: 15€, Ανέργων, φοιτητικό, άνω ων 65, ομαδικό: 10€, ΑΜΕΑ: 8€

Λίγα λόγια για το έργο

Κύρια πρόσωπα της τραγωδίας είναι τα αντιμαχόμενα παιδιά του Οιδίποδα, ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης. Τα δύο αδέλφια είχαν συμφωνήσει, αρχικά, να κυβερνούν εναλλάξ τη Θήβα. Ωστόσο, μετά από την άρνηση του Ετεοκλή να παραδώσει το θρόνο στον Πολυνείκη, ο τελευταίος οργανώνει, με έξι ακόμα βασιλείς, εκστρατεία εναντίον του Ετεοκλή και της πόλης της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάσσονται εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης της Θήβας, με τα δυο αδέλφια να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη. Επτά επί Θήβας είναι το όνομα της πολεμικής αυτής σύγκρουσης, η οποία καταλήγει με νίκη των Θηβαίων αλλά και τον θάνατο των δύο διεκδικητών του θρόνου.
 
Διανομή
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά-κοστούμια: Κένυ ΜακΛέλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
 
Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Χρίστος Στυλιανού (Ετεοκλής), Γιώργος Καύκας (Άγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυξ), Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Δρόσος, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Εύη Σαρμή, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.
 
Προπώληση:12€
Κανονικό εισιτήριο: 15€
Ανέργων, φοιτητικό, άνω ων 65, ομαδικό: 10€
ΑΜΕΑ: 8€
 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

PHOTO GALLERY

foto-gallery
foto-gallery
foto-gallery
foto-gallery
foto-gallery
ΧΟΡΗΓΟΙ